fbpx

Videoiden kulutus some-mainonnassa jatkaa kasvuaan

Sosiaalisen median alustat muuttuvat jatkuvasti sen mukaan, kuinka me käyttäjät kulutamme siellä eri sisältöjä. Algoritmit ohjaavat sisältöjä pitkälti sen mukaa millaisia julkaisuja ja mainoksia katsotaan. Ollaanpa siis ihan suoria ja rehellisiä. Videot some-kanavien mainonnassa eivät ole enää yksi vaihtoehto kuva + tekstijulkaisujen joukossa, vaan edellytys.

Videoita on paljon viihdyttävämpää katsoa kuin kuva ja tekstilaatikkoa. Se herättää huomion ja videoita jaetaan todennäköisemmin myös eteenpäin. Videoiden merkitys mainonnassa on kasvanut räjähdysmäisen nopeasti, nopeammin kuin kukaan olisi osannut arvata. Tätä videoiden vallankumousta toki ovat siivittäneet useat uudet ja yhä suositummat videoalustat, kuten TikTok ja Instagram Stories ja Reels. YouTubessa katsellaan videoita edelleen ällistyttävän paljon, jopa yli 30 biljoonaa katselua joka päivä! Jos et siis vielä tee videomainontaa, olet jälkijunassa. Saatat ihmetellä, miksi julkaisusi tai mainoksesi eivät somessa enää kerää samanlaista sitoutumista tai katsojamääriä. Se johtuu siitä, että videoita kulutetaan niin paljon enemmän ja niihin sitoudutaan paljon vahvemmin. Muistathan, että kuvien ja videoiden pitää olla laadukkaita – varsinkin kun tehdään mainosmateriaalia.

Somekanaviisi tuottamiesi videoiden ei tarvitse olla lyhytelokuvan mittaisia ja käsikirjoitettuja. Suunnittelu kuitenkin on tärkeää. Kaikista tehokkain keino on tehdä alle 2 minuutin mittaisia videoita. Jopa sen alle. Stories-videot kannattaa tehdä n. 15-sekuntisina. Muistathan, että ensimmäiset 1–3 sekuntia videosta ovat tärkeimmät, eli panosta koukuttavaan alkuun!

Videoihin kannattaa lisätä tekstitys tai ainakin tekstigraafikoita, sillä tutkimusten mukaan jopa yli 80 % videoista katsotaan ilman ääntä. Videoita kulutetaan kesken oppitunnin, kokouksissa, odotusauloissa, busseissa, junissa, metroissa, ja kahviloissa, missä ei haluta paljastaa mitä sieltä kännykästä katsellaan. Lisää siis kuvaavat tekstit ja mahdollisuuksien mukaan myös tekstitykset.

Mieti etukäteen, missä kanavassa aiot videosi julkaista. Se määrittää missä muodossa videosi tulee kuvata eli vaaka, pysty vai neliö. Joka alustalla on omat ohjeet ja turvarajaohjeet, jotka tulee ottaa tuotanto- ja editointivaiheessa huomioon. Riippuen julkaisukanavasta, se kannattaa kuvata aina vaakaan tai pystyyn. Neliön saa materiaalista rajaamalla.

Panosta laatuun. Kun videot kuvataan laadukkailla kameroilla ja ammattilaisen toimesta, ne erottuvat massasta ja saavat huomiota. Tietynlaisiin somejulkaisuihin voi riittää myös laadukkaan puhelimen kameralla otetut videot (esim. TikTok-videot), mutta erityisesti kun tuotat videomuotoista mainosmateriaalia, siihen kannattaa panostaa hankkimalla tuotanto ammattilaiselta.

Lisää otsikkoon ja tekstiosioon riittävän paljon avainsanoja siitä, missä videossasi on kyse. Jos haluat markkinoida verkkokauppaasi, muista kirjoittaa se auki riittävän tehokkaasti otsikkoon sekä kuvaukseen.

Esimerkkejä toimivista videosisällöistä:

  • Videotestimoniaalit/videoidut referenssit
  • ”How to”/tutoriaalit/ohjevideot
  • Tuote-esittelyt/myynnin edistäminen
  • ”Behind the scenes” -videot
  • Live-striimaus
  • Case-videot (”miten tuotteemme muutti asiakkaan elämää”)
  • Haastattelut
  • Videot tapahtumista
  • Animoidut videot (voit tuoda animoituja elementtejä videoihisi tai tehdä täyden animaation)
     

Kun tarvitset laadukkaita videotuotantoja, me voimme auttaa! Voimme tuottaa suoraan toivomaanne kokoon ja pituuteen editoidut ja tekstitetyt videot ja rakentaa mainoskampanjan toteutusta myöten.

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan sinullekin koukuttavat videot, jotka tuovat tunnettuutta ja liikennettä sivuillesi! Tuotamme myös dronekuvauksia sekä 360-kuvauksia.

Tuoreimmat blogit

videohistoriikki

Miten tehdään videomuotoinen historiikki? 

Kiinnostava ja koko ajan yleistyvä videotuote on yrityksen historiikkivideo. Usein se korvaa aikaisemmin tyypillisesti kirjalliseen muotoon taltioidun yrityksen historian, toisinaan se taas tilataan visualisoimaan yrityksen historiaa kirjan lisäksi.

Lue lisää »

Markkinoinnin mittarit tutuksi

Markkinoinnin mittarit eli Key Performance Indicators (KPI:t) ovat tärkeitä indikaattoreita, joiden avulla yritykset arvioivat markkinointitoimenpiteidensä tehokkuutta ja seuraavat liiketoiminnan tuloksia.

Lue lisää »
somemarkkinointi

Kannattaako somessa mainostaa? 

Some eli sosiaalinen media on tänä päivänä valtavan suosittu ja tehokas markkinointikanava. On lukuisia syitä siihen, miksi yritysten kannattaa panostaa somemarkkinointiin. Tässä muutamia syitä, miksi

Lue lisää »
Videoblogin kuvaaja

Kuinka nousta hakutuloksissa?

Laadukkaan sisällön luominen on yksi tärkeimmistä tekijöistä, kun halutaan parantaa verkkosivuston näkyvyyttä hakukoneissa. Hakukoneet, kuten Google, arvostavat laadukasta ja relevanttia sisältöä, joka vastaa käyttäjien hakulauseita.

Lue lisää »
suurennuslasi

Mitä hakukoneoptimointi tarkoittaa?

3 vaihetta tehokkaaseen SEO:on Hakukoneoptimointi, tai SEO (lyhenne sanoista Search Engine Optimisation), on tullut varmasti jokaisella verkossa toimivalla yrityksellä vastaan. Ensimmäinen reaktio on yleensä Googlata,

Lue lisää »