Tehdään sivustosi
näkyväksi!

Kerrotaan hakukoneille
sivustosi olemassaolosta

Hyväkin sivusto voi jäädä “piiloon” valtavan sivustomassan alle, ellei sitä houkutella esiin ja määritellä helpommin löydettäväksi. Valitettavan monilla sivustoilla tämä työ on kokonaan tekemättä.

Hakukone­optimointi koostuu sekä teknisestä että sisällöl­lisestä optimoinnista.Näiden molempien tekeminen on ratkaisevan tärkeää, jotta sivusto nousee haku­tuloksissa riittävän korkealle.

Hakukoneoptimointi on haku­koneiden auttamista

Hakukoneet selaavat alituisesti internetiä keräten, luetteloiden ja järjestäen tietoa haku­tuloksia varten: mitä osuvampaa tietoa sivusto pystyy tarjoamaan, sitä korkeammalle haku­kone nostaa sivuston haku­tuloksissa. Hakukone­optimointi on pohjimmiltaan haku­koneiden auttamista, jotta ne ymmärtävät mahdollisimman hyvin, mistä milläkin sivustolla kerrotaan.

 Tähän työhön kuuluu hyödyllisen ja kiinnostavan sisällön kirjoittaminen, sivuston sisältöjen kuvaaminen haku­koneita varten ja sivujen teknisestä toimivuudesta huolehtiminen. Olennaista on myös tutkia yleisesti käytettyjä hakusanoja ja selvittää näin, millä sanoilla ihmiset etsivät löytääkseen tietoa.