fbpx

Miten tehdään videomuotoinen historiikki? 

Yrityksestä voidaan tehdä monenlaisia videotuotantoja erilaisiin käyttötarkoituksiin. Brändivideolla kuvataan yrityksen toimintaa, tuotteita ja toimintatapoja, rekrytoinnin tueksi tarkoitetulla videolla työn tekemistä, työoloja ja tuotantoa, ja mainosvideolla puolestaan yhtä tai useampaa yrityksen tuotetta tai palvelua. 

Kiinnostava ja koko ajan yleistyvä videotuote on yrityksen historiikkivideo. Usein se korvaa aikaisemmin tyypillisesti kirjalliseen muotoon taltioidun yrityksen historian, toisinaan se taas tilataan visualisoimaan yrityksen historiaa kirjan lisäksi.  

Arkistot auki 

Onnistuneen historiikkityön lähtökohta on aina kattavasti tallennettu yrityksen historia. Valokuvat, lehtileikkeet, televisio- tai radiohaastattelut, sopimukset, tuotantotilastot ja erilainen videomateriaali ovat kaikki käyttökelpoista materiaalia historiikkivideon koostamisessa.  

Mitä paremmat arkistot yritykseltä löytyvät, sen helpompaa yrityksen historian visualisoiminen on. Tämä on hyvä pitää mielessä, kun yrityksessäsi mietitään lehtileikearkiston mielekkyyttä. Arkistomateriaalia ei voi olla koskaan liikaa siinä vaiheessa, kun yrityksen historiikkia ryhdytään kokoamaan. 

Kertoja ääneen 

Arkistomateriaalin lisäksi tarinaan tarvitaan tyypillisesti kertoja, joka kuljettaa videon katsojaa läpi historian. Kertoja voi olla yrityksen omistaja tai pitkäaikainen työntekijä, kertojia voi olla myös useita. Kertojan tai kertojien rooli on tärkeä, koska se sitoo pitkän ja usein monipolvisen tarinan yhdeksi kokonaisuudeksi.  

Koska harvasta yrityksestä on tallennettu kattavaa videomateriaalia eri vuosikymmeniltä, videon visuaalinen runko rakennetaan tyypillisesti nykypäivän videomateriaalilla. Se muodostuu henkilöhaastatteluista, tuotannon ja palvelujen sekä sidosryhmien kuvaamisesta. Mitä vaihtelevampaa kuvamateriaalia videota varten on mahdollista kuvata, sitä rikkaampi on lopputulos. 

Miten historiikkivideon hinta muodostuu? 

Historiikkivideon hinta riippuu monesta tekijästä, kuten olemassa olevan arkistomateriaalin määrästä ja laadusta sekä kuvauspäivien määrästä. Myös lopullisen videon pituus vaikuttaa hinnan muodostumiseen. Tyypillisen historiikkivideon pituus on 20–40 minuuttia.  

Tutustu yhteen hienoon esimerkkiin KipinäMedian tuottamasta historiikkivideosta Kuhmo Oy:n referenssi-sivulla. 

Tuoreimmat blogit

videohistoriikki

Miten tehdään videomuotoinen historiikki? 

Kiinnostava ja koko ajan yleistyvä videotuote on yrityksen historiikkivideo. Usein se korvaa aikaisemmin tyypillisesti kirjalliseen muotoon taltioidun yrityksen historian, toisinaan se taas tilataan visualisoimaan yrityksen historiaa kirjan lisäksi.

Lue lisää »

Markkinoinnin mittarit tutuksi

Markkinoinnin mittarit eli Key Performance Indicators (KPI:t) ovat tärkeitä indikaattoreita, joiden avulla yritykset arvioivat markkinointitoimenpiteidensä tehokkuutta ja seuraavat liiketoiminnan tuloksia.

Lue lisää »
somemarkkinointi

Kannattaako somessa mainostaa? 

Some eli sosiaalinen media on tänä päivänä valtavan suosittu ja tehokas markkinointikanava. On lukuisia syitä siihen, miksi yritysten kannattaa panostaa somemarkkinointiin. Tässä muutamia syitä, miksi

Lue lisää »
Videoblogin kuvaaja

Kuinka nousta hakutuloksissa?

Laadukkaan sisällön luominen on yksi tärkeimmistä tekijöistä, kun halutaan parantaa verkkosivuston näkyvyyttä hakukoneissa. Hakukoneet, kuten Google, arvostavat laadukasta ja relevanttia sisältöä, joka vastaa käyttäjien hakulauseita.

Lue lisää »
suurennuslasi

Mitä hakukoneoptimointi tarkoittaa?

3 vaihetta tehokkaaseen SEO:on Hakukoneoptimointi, tai SEO (lyhenne sanoista Search Engine Optimisation), on tullut varmasti jokaisella verkossa toimivalla yrityksellä vastaan. Ensimmäinen reaktio on yleensä Googlata,

Lue lisää »