fbpx

Kannattaako somessa mainostaa? 

Some eli sosiaalinen media on tänä päivänä valtavan suosittu ja tehokas markkinointikanava. On lukuisia syitä siihen, miksi yritysten kannattaa panostaa somemarkkinointiin. Tässä muutamia syitä, miksi somemarkkinointi on tärkeää: 

  • Laaja kohdeyleisö ja kohdentaminen: Sosiaalisessa mediassa on miljardeja aktiivisia käyttäjiä ympäri maailmaa. Se tarjoaa yrityksellesi mahdollisuuden tavoittaa laaja kohdeyleisö, joka voi olla kiinnostunut tuotteistasi tai palveluistasi. Some tarjoaa myös mahdollisuuden tavoittaa tarkkojakin kohderyhmiä esimerkiksi kiinnostuksen kohteiden perusteella tai hyperlokaalisti varsin pienellä maantieteellisellä alueella.  
  • Vuorovaikutus asiakkaiden kanssa: Sosiaalinen media mahdollistaa suoran vuorovaikutuksen asiakkaiden kanssa. Voit vastata heidän kysymyksiinsä, käsitellä palautetta ja luoda henkilökohtaisempia suhteita asiakkaisiisi. Tämä lisää asiakastyytyväisyyttä ja sitoutumista brändiisi. 
  • Brändin näkyvyyden ja tunnettuuden kasvattaminen: Some-kanavien avulla voit jakaa sisältöä ja kampanjoita, jotka auttavat kasvattamaan brändisi näkyvyyttä. Kun käyttäjät jakavat sisältöä eteenpäin, se voi levitä laajemmalle yleisölle, mikä tekee brändistäsi entistäkin tunnetumman. Maksetun mainonnan keinoin voit rakentaa kampanjoita, joiden tavoitteeksi on mahdollista valita nimenomaan tunnettuuden kasvattaminen. 
  • Sisältömarkkinoinnin mahdollisuudet: Sosiaalinen media tarjoaa upean alustan sisältömarkkinoinnille. Voit jakaa kiinnostavaa ja hyödyllistä sisältöä, kuten blogeja, käyttöohjeita, vinkkejä, videoita, tuoteuutuuksia, infograafeja jne., jotka houkuttelevat käyttäjiä ja lisäävät brändisi arvoa. 
  • Kilpailuedun luominen: Kilpailu verkossa on kovaa, ja somemarkkinointi voi auttaa sinua erottumaan kilpailijoistasi. Käyttämällä sosiaalista mediaa luovasti ja tehokkaasti voit luoda kilpailuetua, joka houkuttelee asiakkaita valitsemaan juuri sinun yrityksesi. Valitsisitko sinä yritystä, jota ei löydy esimerkiksi lainkaan somekanavista tai löytyy, mutta ei ole päivittänyt aktiivisesti sinne mitään sisältöä? 
  • Kustannustehokkuus: Some-markkinointi on yleensä kustannustehokkaampaa verrattuna perinteisiin markkinointikanaviin, kuten televisioon, radioon tai painettuun mediaan. Voit valita oman budjettisi mukaan mainostyyppisi ja seurata tarkasti mainosten suorituskykyä. 
  • Seurattavuus ja analytiikka: Sosiaalisessa mediassa mainosten suorituskykyä voidaan mitata ja seurata tarkasti. Saat arvokasta tietoa siitä, miten kampanjasi suoriutuvat ja miten käyttäjät reagoivat sisältöösi. Tämä mahdollistaa jatkuvan oppimisen, optimoinnin ja paremman tulosten saavuttamisen. 

Yhteenvetona, somemarkkinointi tarjoaa monia etuja yrityksellesi, kuten laajan kohdeyleisön tavoittamisen, asiakasvuorovaikutuksen lisäämisen, brändin näkyvyyden ja tunnettuuden kasvattamisen, kilpailuedun luomisen ja kustannustehokkuuden. Panostaminen somemarkkinointiin voi olla ratkaisevan tärkeää menestyksesi kannalta. Ota rohkeasti yhteyttä, kun tarvitset apua somemarkkinoinnin käynnistämiseen. Saat meiltä tarvittaessa kaikki palvelut kuva- ja mainostuotannoista lähtien. 

Kirjoittanut: Digitaalisen markkinoinnin pitkäaikainen asiantuntija, Ellen Nokkala 

Kiinnostuitko artikkelista - haluatko jutella lisää?

Ellen Nokkala

Toimialueena KipinäMedialla: Markkinoinnin suunnittelu, konsultointi ja toteutus, asiakassuhteiden analysointi ja kehitystyö, tuotantojen koordinointi sekä sisällöntuotanto.
Lähetä minulle viesti allaolevan lomakkeen kautta tai ota yhteyttä suoraan: ellen@kipinamedia.fi

Tuoreimmat blogit

Markkinoinnin mittarit tutuksi

Markkinoinnin mittarit eli Key Performance Indicators (KPI:t) ovat tärkeitä indikaattoreita, joiden avulla yritykset arvioivat markkinointitoimenpiteidensä tehokkuutta ja seuraavat liiketoiminnan tuloksia.

Lue lisää »
somemarkkinointi

Kannattaako somessa mainostaa? 

Some eli sosiaalinen media on tänä päivänä valtavan suosittu ja tehokas markkinointikanava. On lukuisia syitä siihen, miksi yritysten kannattaa panostaa somemarkkinointiin. Tässä muutamia syitä, miksi

Lue lisää »
Videoblogin kuvaaja

Kuinka nousta hakutuloksissa?

Laadukkaan sisällön luominen on yksi tärkeimmistä tekijöistä, kun halutaan parantaa verkkosivuston näkyvyyttä hakukoneissa. Hakukoneet, kuten Google, arvostavat laadukasta ja relevanttia sisältöä, joka vastaa käyttäjien hakulauseita.

Lue lisää »
suurennuslasi

Mitä hakukoneoptimointi tarkoittaa?

3 vaihetta tehokkaaseen SEO:on Hakukoneoptimointi, tai SEO (lyhenne sanoista Search Engine Optimisation), on tullut varmasti jokaisella verkossa toimivalla yrityksellä vastaan. Ensimmäinen reaktio on yleensä Googlata,

Lue lisää »